O parte dintre cunoscutii mei stiu ca am inceput sa tin o cura de slabire. Nu, nu am de gand sa devin vreun model masculin, vreau doar sa am un pic mai multa libertate de miscare. Nici macar nu tin o cura foarte severa – mananc din orice cate putin. Importante sunt caloriile care intra in organism, iar aici le poti regla din cantitatile pe care le mananci.
Dar cum se intampla in majoritatea cazurilor, atunci cand tii o cura de slabire, iti vin tot felul de pofte de mancaruri cu multe calorii. Uneori rezisti tentatiei de a sari pe o ciocalata, sau pe o shaorma, alteori nu. Iar atunci cand nu reusesti sa te abtii, regretele de dupa sunt extrem de mari. Si totusi in curele de slabire nu trebuie sa iti ingradesti pofta, ci sa o domolesti.
Cel mai tare, mi se face pofta de shaorma. Si asa cum sunt constiincios, inainte de a cumpara o bomba calorica, ma interesez care sunt cele mai bune variante. Asa am ajuns sa am incredere in shaorma de la Mado – faptul ca sunt pe piata de foarte mult timp – peste 12 ani si ca au deschise puncte de lucru si in Timisoara, Cluj, Suceava si Botosani imi da incredere sa mananc de la ei.
Nu va inchipuiti ca sunt un client fidel Mado, dar atunci cand vreau sa mananc o shaorma, de fiecare data ma duc la ei. Asta si pentru ca folosesc produse de top – pieptul de pui il aduc de la Avitop – Kosarom, folosesc faina Baneasa pentru snitelele de pui, folosesc oua si nu praf de oua in compozitia produselor lor, iar maionezao produc ei in bucataria proprie. Multi veti spune ca nu e mare lucru sa faci o shaorma, dar uneori lucrurile nu stau chiar asa.
De cele mai multe ori la un fast-food nu conteaza doar ingredientele folosite, ci si angajatii, care stiu sa respecte retetele de preparare. Iar toate astea trebuie sa fie foarte organizate, mai ales ca vorbim de alimentatia publica. Intr-una din duminicile trecute, am ajuns la Mado, in Palas Mall, fiind si cu fetita mea. Am avut incredere sa ii dau din snitelele de pui si din cascavalul pane. Avand in vedere ca e prima oara cand Iustina mananca in oras, de la un fast-food, pot spune ca nu a facut mofturi la mancare. Si daca ati sti cat de perseverenta este Iustina in refuzul unei mancari care nu o incanta…..
Nu fac apologia shaormei de la Mado si a produselor lor. Spun doar ca, atunci cand vi se face pofta de shaorma, mergeti cu incredere la ei. Iar pretul nu este foarte piperat. Concurenta este acerba in Iasi, dar eu voi ramane un fan al shaormei de la Mado. Se cunoaste ca patronul este din Turcia.