Sunt momente în viață când începi să îți pui întrebări despre tine. Și despre ceea ce poți. Nu pentru că nu ai avea încredere în tine, ci pentru că viața îți influențează starea. Este acel moment în care simți că poți mai mult și că vrei să poți mai mult. Acea perioadă în care deși viața îți dă să guști și din amăreală, tu vrei să poți mai mult. Acel prag peste care trebuie să treci pentru a ajunge la nivelul următor. Acea limită pe care, dacă ai depășit-o te face să te simți împlinit. Dacă vreți este acel moment din viață când trebuie să dai un restart modului tău de a fi. Cu alte cuvinte îți pui întrebări despre cum vezi ce poți.
Sursă foto: business24.ro
Dar, oare cum îți dai seama de adevărata ta valoare? Cum îți sunt infirmate sau confirmate temerile, speranțele tale? Unde îți cauți răspunsurile care să te pună pe un făgaș normal? Al tău și al modului tău de a fi. Sunt două variante pe care le poți lua în calcul – fie te raportezi la cum te văd alții, fie te raportezi la tine și la cum te vezi tu pe tine. Pentru că nimeni nu știe mai bine decât tine care sunt adevăratele tale principii. Și doar tu știi ce stări experimentezi, ce frici te încearcă, te stări de disperare te cuprind uneori. Lumea nu îți trăiește viața ta și nimeni nu poate să îți ofere rețeta perfectă pentru a reuși. Chiar, ce înseamnă pentru tine că ai reușit?
În viața fiecăruia apar momente în care apare sentimentul deznădejdii, apar temeri pentru tine și pentru cei dragi ție. Și nu pentru că nu ai putea să reușești, ci pentru că, la un moment dat, situațiile te fac să te gândești la asta. Dar, de cele mai multe ori, atunci când spunem că nu mai putem, mai putem încă pe atât. Gândiți-vă la situațiile în care ați ajuns la capătul puterilor, dar ați mers mai departe. Și nici acum nu vă puteți explica de unde ați găsit puterea să vă depășiți pe voi. Și să depășiți situațiile ivite.
Fiecare dintre noi are puterea de a se regenera și de a o lua de la capăt. Doar trebuie să știm pe ce butoane interioare trebuie să apăsăm. Dar, până nu ajungem în acele situații limită nu ne dăm seama de adevărata forță ce stă în noi. Și ne trezim că găsim soluții la care nu ne-am fi așteptat, acolo de unde nu credeam că pot veni. Doar să îndrăznim să ne depășim zona de confort. Și să îndrăznim să visăm. Să visăm că putem reuși, să visăm că putem găsi rezolvarea problemelor noastre – indiferent de cât de grave sunt ele. Și să fim pregătiți să reușim.
Trebuie să vedem care ne sunt resursele noastre interne. Și să le activăm astfel încât să reușim să ne resetăm. Să ne transformăm noi pe noi. Prin transformarea noastră să arătăm și altora că se poate. Că prin forțele fiecăruia dintre noi putem să ajungem acolo unde am visat. Urcușul este greu, dar lucrurile frumoase nu se obțin ușor. Prin muncă, prin menținerea tonusului și prin percepția pozitivă asupra vieții, ai șansa să reușești. Oamenii au resurse inepuizabile să reușească. Pentru că în fiecare dintre noi, Dumnezeu a lăsat o parte din harul Său. Depinde de noi să ne cunoaștem cu adevărat și nimic să nu ne oprească. Dacă ajungem să ne echilibrăm atunci nu avem cum să nu reușim. Fiecare în domeniul său de activitate.
Se spune că oamenii echilibrați sunt acei oameni care la nivel personal sunt împliniți și echilibrați. Pentru că din echilibru pe care îl au în afara părții profesionale își extrag puterea de a reuși. Și de a avea pentru ce lupta. Viața noastră este o luptă continuă și ne trebuie resurse interioare inepuizabile. Pentru că altfel există șansa să ne pierdem în rândurile mulțimii deznădăjduite. În percepția căreia viața este grea și plină de eșecuri. Tu în care mulțime vrei să fii? Dacă ți-ai răspuns la întrebarea aceasta, gândește-te ce faci pentru a reuși. Și cum poți să te îmbunătățești pe tine și pe cei de lângă tine. Pune în aplicare răspunsurile pe care le găsești și vei vedea că întreaga ta viață se schimbă în bine.
Și nu uita să îți îndrepți ochii spre cer și să spui un simplu ”Mulțumesc!”.
” Adevăratul profesor este cel al cărui țel este să-i ajute pe elevii săi să se cunoască pe ei înșiși, pentru ca, astfel, să-și cunoască resursele interioare și să devină capabili să și le valorifice” – Colin Turner