Puiul de branza

Intr-o zi frumoasa de vara, printre vacutele ce pasteau linistite fanul proaspat cosit, iata ca doua din ele erau din ce in ce mai vesele. Toate suratele lor se intrebau care este secretul fericirii lor, ca doar nu faceau mare branza. Si tot asa, pana cand una dintre ele vazand ca gluma se ingroasa, isi lua inima in dinti si se duse glont catre ele. Dar cu cat se apropia, cu atat isi dadea seama ca pana atunci nu fusese decat o branza buna in burduf de caine si era cuprinsa de aceeasi veselie molipsitoare. Pentru ca vacutele noastre stiau ca pasc din pasiune, din pasiune pentru familia Branzoi.

Stiau ca din laptele lor natural, familia Branzoi se va delecta zile in sir cu produse din branza. Ele erau eroinele lor si pentru asta isi pastrau veselia. Familia Branzoi le aprecia pentru ca in fiecare zi le dadea laptele proaspat, plin de vitamine si de natural. La ei in familie se aveau cu totii ca fratii – expresia “frate-frate, dar branza-i pe bani” nu isi avea sensul. Cu totii trebuiau sa faca aceeasi branza. Iar vacutele noastre erau fericite ca familia Branzoi le-au facut loc langa ea.
Unele dintre vacute se asemanau cu suratele lor mai instarite si mai renumite din Elvetia. Nu erau cu nimic mai prejos – dadeau un lapte mai bun si mai gras, din care se faceau produse din branza de-ti statea inima branza; oamenii le iubeau din ce in ce mai mult pentru ca branza lor buna mergea direct la inima. Veselia vacutelor familiei Branzoi era din ce mai molipsitoare. Isi doreau ca tara-ntreaga sa devina fan branza. Pentru ca stiau ca lucrul asta nu e deloc usor, au decis sa lucreze in echipa spre atingerea telului propus.
Au inceput sa faca training pentru pascutul cu pasiune, pentru ca pasiunea lor se va regasi si in produsele din branza ce vor ajunge la familiile din Romania. De la familia Branzoi au invatat ca oamenii trebuie sa fie mai fericiti, mai plini de viata. Si asa isi doresc sa vada toata Romania – vesela si plina de fericire – pentru ca romanii au dreptul sa fie fericiti. 
Si uite asa cele doua vacute ale noastre, vesele si pline de viata, au reusit sa isi convinga colegele de pasune ca viata e prea scurta pentru a nu fi traita in veselie. Si uite ca din veselia lor s-a nascut puiul de branza – o vacuta alba, pe care ele au numit-o asa. Era rezultatul dorintei lor de a face Romania mai vesela, mai buna. Pentru orice roman facut fericit se nastea un pui de branza. Din ziua aceea pasunea s-a umplut de pui de branza, nascuti din veselia romanilor. Familiei Branzoi nu putea sa isi creada ochilor – pasunea lor era plina de milioane de pui de branza veseli si zglobii.
In viata e bine sa fim mereu veseli, indiferent de ce ne rezerva ziua de maine. Viata si asa e scurta ca sa ne mai umplem zilele cu aspecte negative din viata noastra. Branza nu devine mai alba si nici mai neagra daca noi suntem mai tristi si mai apasati de probleme. De cele mai multe ori ne gandim la ce este mai urat si mai rau – uitam ca amintirile urate trec, iar cele frumoase raman in amintirea noastra. Pentru ca nu este asa romanii sunt oameni fericiti si care intotdeauna fac haz de necaz.
Cand eram mic, mama imi spunea ca daca voi manca branza voi fi mai fericit ca vacutele din poveste. Acum stiu ca povestea cu vacute a fost inventata de mama mea, dar oare ce nu face o mama pentru puiul ei. Pentru ca de atunci sunt cel mai mare fan branza din Romania. Iti multumesc mama!
Postare scrisa pentru Superblog 2012

6 comentarii pentru articolul “Puiul de branza

  1. foarte frumos indemnul de la final – intr-adevar daca avem puterea sa privim partea plina a paharului, totul in jur poata capata o alta lumina….:)
    cred ca voi povesti si eu piticilor de vacutele vesele…:)

    multa bafta in continuare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.