De câțiva ani încoace toată media românească s-a tabloidizat. Chiar dacă publicațiile fac parte din partea quality, toate abordează același tip de subiecte – ce au menire să aducă audiențe. De televiziuni și radio nici nu mai încape dinscuția – aici sunt la ordinea zilei emisiunile cu invitați maneliști sau cu neica nimeni, dar care au corp care vinde.
Acum nu e ușor să faci o emisiune despre operă de exemplu, sau să scrii un articol despre istoria românilor – vei fi privit ca un înapoiat ce nu este în pas cu moda. Și totuși chiar nu mai este șansă de scăpare din mâinile prostului gust și a indecentului? Câți dintre noi nu am vrea ca seara când ajungem acasă, după o zi de muncă, să vedem/auzim altceva decât manele, pițipoance, cocalari, pseudo-vedete.
Dacă ar fi să am propria emisiune la un post de radio de exemplu aș încerca să merg pe ideea de responsabilizare a românilor în general și a tinerilor în special (dacă o societate dorește să se schimbe trebuie să schimbe tinerii). Ar fi un talk-show în care aș implica de la organizațiile studențești, tineri obișnuiți, până la organizațiile de tineret ale partidelor politice (mai ales pentru proiectele ce pot fi făcute pentru tineri). De asemenea voi merge pe invitarea unor tineri care fac ceva special – de la afaceriști până la pictori și violoniști) pentru a arăta că România are lucruri cu mult mai bune și mai frumoase decât ceea ce vedem în momentul de față.
Punctual subiectele despre emisiunea ” România tinerilor normali” ar arăta cam așa:
1. Cum văd tinerii România?
2. Tinerii reușesc în afaceri.
3. România alternativă la străinătate.
4. Echipa tinerilor antreprenori.
5. Respectați oamenii de lângă voi?
6. Se întâmplă în țara ta.
7. Cum ai schimbat azi România?
8. O zi din viața unui tânăr.
9. Meseria brățară de aur.
10. Tânăr de zece.
Se poate schimba România, dar trebuie ca fiecare din noi să își dorească lucrul acesta. Iar primii care trebuie să își schimbe mentalitatea sunt tinerii – pentru ca România să aibă viitor și să nu se trensforme într-o țară a prostului gust. Și tu și eu, cu toții suntem vinovați de felul în care s-au schimbat valorile în țara noastră.