Ieri, Liga Studentilor Economisti a împlinit 18 ani de la înfiinţare. Şi trebuie să recunosc că ieri mi-au venit în minte multe momente frumoase din perioada în care am fost membru LSE. Asta şi pentru că am fost oameni faini în LSE şi am avut multe experienţe de ţinut minte. Când era vorba despre muncă, puneam umărul în realizarea proiectelor ce au dăinuit peste ani, iar când a fost vorba despre distracţie, nu ne-am dat în lături :). Gânduri de Dinozaur LSE.
Pentru că, aşa cum am mai spus-o şi în alte rânduri, LSE a fost, este şi va fi, mai mult decât o organizaţie studenţească, mai mult decât o simplă ligă care luptă pentru drepturile studenţilor economişti din Iaşi. LSE este o stare de spirit, care dăinuie şi peste ani. Şi ca să observaţi acest lucru, uitaţi-vă la reacţiile foştilor membri LSE, când aud de această ligă. Majoritatea sunt năpădiţi de amintiri frumoase, de regrete că timpul a trecut mult prea repede şi de dorinţa de a se reîntâlni cu prietenii de generaţie.
În LSE s-au legat prietenii care au dăinuit şi dăinuiesc peste timp. Pentru unii în LSE a fost locul în care şi-au găsit viitoare/viitorul soţ/soţie. Unii dintre membrii s-au înrudit. Pentru că LSE a fost, este şi va fi o mare familie. Ăsta este şi motivul pentru care a reuşit să reziste un număr aşa de mare de ani, trecând peste obstacole, pericole de desfiinţare, etc. Întotdeauna în LSE au fost oameni care au luptat pentru continuitatea acestei organizaţii.
Îmi vin în minte multe proiecte în care am fost implicat. De la PRACTICA TA, Street Games, Balul Bobocilor, Seminariile Oameni şi Afaceri, 1-8 Martie, Festudis, etc. Şi în absolut toate am legat prietenii cu oameni faini. Îmi aduc aminte cu drag de Bularga Team, de cartea Geraldine – “Şi tu poţi fi un dinozaur”, de şedinţele eterne de Marketing, de mascota Ligii (Piticul), de “preşedintele bărbos” al LSE, dar care ştia întotdeauna să motiveze oamenii.
Trebuie să recunosc că, în ceea ce am ajuns să fiu astăzi, LSE are o contribuţie importantă. Pentru că experienţa acumulată în proiectele desfăşurate în cadrul organizaţiei, mi-au dat posibilitatea să pun în aplicare proiecte şi în firmele în care am lucrat. Cum spunea la un moment dat cineva în cadrul LSE (cred că Ionuţ Zlate), “poţi să greşeşti şi lucrul acesta să nu te coste, dar în firme acest lucru nu este posibil”.
Aşa că dragi actuali membri, profitaţi cât puteţi de mult de proiectele, experienţa pe care o puteţi acumula în cadrul LSE. Vă va ajuta mai mult decât credeţi acum. Sunt puţini studenţi care se pot lăuda, după terminarea facultaăţii cu experienţă în cadrul unei organizaţii studenţeşti. Şi credeţi-mă că acest lucru contează mut la interviurile de angajare. Angajatorii apreciază absolvenţii de facultate care vin cu un CV în care au trecute proiecte desfăşurate în cadrul unei ligi. Pentru că îşi dau seama, că acei absolvenţi au avut obiective pe termen mediu şi lung. I-a interesat ce se întâmplă cu ei şi după terminarea facultăţii.
Aşa că La Mulţi Ani Liga Studenţilor Economişti şi să ne auzim cu bine şi la aniversarea de 30-40-50 de ani :).