Jobul de vis este lucrul permis

Peste tot citim despre joburile de vis și despre oamenii care se duc la muncă din plăcere. Pentru că, aceștia și-au găsit pe de o parte liniștea de la locul de muncă, pe de altă parte bucuria de a face ceea ce le place. Sunt niște norocoși, părerea mea – astăzi este destul de greu să faci ceea ce îți place și să mai câștigi și bani din ceea ce faci. Nu este imposibil, dar atunci când se apropie scadențele facturilor lunare, nu poți să le plătești cu vorbe, ci cu bani. Și uite așa, plăcerea poate dispărea, în detrimentul responsabilității. Dar nu uitați, jobul de vis este lucrul permis.

Jobul de vis este lucrul permis

Sursa foto: business24.ro

Din experiența mea de până acum, pot spune că pe unde am lucrat, mi-am făcut treaba și din plăcere, dar și din obligație. Mai mult ca sigur și voi ați trecut prin momente în care vă doreați să duceți la îndeplinire sarcinile trasate strict din punct de vedere al obligațiilor de la job. E o discuție un pic mai complexă despre cum își face lumea treaba acum la job. Și poate că una dintre explicații poate rezulta din momentul alegerii jobului. Pentru că, dacă te angajezi doar pentru că trebuie, vei face lucrurile din obligație și nu din plăcere. Dar, dacă te interesezi înainte, îți faci o listă scurtă a lucrurilor pe care ți le dorești să le faci în viață și aplici strict pe joburile care te ajută să duci la îndeplinire visele tale, atunci cheful de muncă apare încet, încet.

Atunci când am fost în căutarea unui loc de muncă mi-a plăcut să nu mă arunc în depunerea CV-ului, înainte de a mă interesa cât mai bine despre angajatorul la care îmi depun candidatura. Resurse sunt destule pentru cei care caută
joburi în Iasi și din punct de vedere al încrederii în agajator, dar și în cel ce recrutează. Din experiența mea de până acum mi s-a confirmat faptul că, pe lângă un CV bine pus la punct, șansele de angajare cresc și datorită modului/instrumentelor prin care aplici la respectivele job-uri. Iar angajatorul are o încredere mai mare în CV-urile primite din aplicațiile care l-au ajutat și până acum să recruteze oameni valoroși.

Am eu o vorbă, jobul ți-l iei pentru un anumit număr de ani. De preferabil să fie cât mai mulți. Pentru că, după unele studii, petrecem peste 80% din perioada unei zile la job. Și de ce să nu fim relaxați la locul de muncă, să avem colegi de calitate în birou și să facem lucrurile din plăcere? Gândiți-vă un pic, dacă ar trebui să vă mutați cu jobul în Cluj și vă apucați să căutați joburi în Cluj nu ați vrea să ajungeți la un angajator care să vă respecte și să intrați într-o echipă faină de oameni? Iar din respectiva echipă nu ar fi ideal, să fie oameni care ulterior să se transforme în prieteni și în ”ghizi” care să vă învețe cele mai scurte rute spre muncă, astfel încât să evitați aglomerația de dimineață? În felul acesta v-ar rămâne destule clipe de savurat cafeaua.

La un moment dat, într-o perioadă grea în evoluția mea profesională, s-a pus problema de a mă reloca cu jobul. Iar una dintre destinațiile luate în calcul, a fost Bucureștiul. Pentru că, în domeniul meu de activitate, joburile cel mai bine plătite erau în capitală. Și implicit și șansele de evoluție ierarhică erau mai mari în București, poate și datorită numărului mare de oportunități pe care le are acest oraș. Și da, în acea perioadă, am căutat destul de mult joburi în București, pentru că îmi doream să devin o persoană cunoscută în domeniul meu de activitate. Am avut șansa să am câteva interviuri ca urmare a aplicărilor mele pe pozițiile deschise în Bucuresti. Atunci mi-am dat seama cât de importantă este încrederea pe care ți-o transmite angajatorul în timpul interviului. Mai ales pentru un om care caută să se relocheze cu jobul este foarte importantă siguranța pe care ți-o oferă angajatorul la care vei lucra pentru mulți ani de acum încolo.

Așa după cum spun eu de multe ori, nu trebuie să uităm niciodată că viața noastră este o joacă continuă. Și nu o spun doar eu, însuși Osho avea o părere asemănătoare: ” Joaca trebuie să rămână în viața ta. Munca trebuie să fie doar un mijloc de a te juca. Nu-ți transforma viața într-o rutină de muncă, pentru că scopul vieții este joaca.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.